Nyhet

Eyvind Johnson-priset till Lotass

2004 års Eyvind Johnson-pris går till Lotta Lotass. Hon får det för "ett egensinnigt författarskap där hon med stor berättarglädje, språklig vighet och precision skildrar människor som med sina drömmar och fantasier söker överskrida jordtrötthet, livsvillkorens och gravitationens tyngt."

Eyvind Johnson-priset i litteratur instiftades 1988 av Bodens kommun, för att uppmärksamma författarens ursprung och samtidigt gynna den svenska skönlitteraturen. Prissumman 40 000 kronor delas sedan 1989 ut vartannat år till en utvald svensk författare.

Lotass får priset den 6 juni i Boden.

Anders Edwartz

Publicerad: 2004-02-22 12:17 / Uppdaterad: 2004-02-22 12:17

Kategori: Nyhet

Inga kommentarer ännu

Kommentera eller pinga (trackback).

Du kan använda: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

168 timmar

Annonser

AdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAd

Vill du vara med?