Krönika

Lagom

Ordet lagom brukar ofta beskyllas för att vara utslätande, trist och intetsägande. Bespottat således och dessutom ofta förknippat med den svenska mentaliteten. Svensken sticker inte ut hakan, svensken är lagom! Personligen tycker jag att ordet lagom är väldigt bra. Det är ett praktiskt ord om man vill förmedla en känsla om att någonting varken är bra eller dåligt. Hur många har inte sagt att man mår bra fast man egentligen inte gör det. Man mår kanske inte dåligt men, just det – man mår lagom. Jag tror nämligen att det är så de flesta upplever sin vardag. De som ständigt mår bra och trippar omkring i tillvaron är lögnare eller i alla fall väldigt irriterande och de som ständigt är nere skulle må gott av en dos lagom. Det gäller inte bara för svenskar. Så flaggan i topp för detta alldeles förträffliga och allt för ofta underskattade ord. Livet är faktiskt lagom för det mesta och det är det som gör topparna och dalarna synliga!

Per Warmark

Publicerad: 2004-02-17 19:08 / Uppdaterad: 2004-02-17 19:08

Kategori: Krönika

7 kommentarer

Jag tror det närmase översåttningen till engelska vi kommer på "lagom" är average. "Medel mottig"
Och "medel mottig" är inte bra.
Lagom använder jag om en bastu, kryddningen av maten eller eller ett bad för mina barn. Subjektiva saker.
Inte "lagom" kritisk, "lagom" vänster, "lagom" kontoversiell", då är det beräknat !

Du är alldeles för lagom för att låta trovärdig.
Låter mer som "Kiss ass"
För att få fler läsare.

Rätta mej om jag har fel….
Gud vad jag avskyr "Lagom" när någon beskriver sig själv !

"Jag är MALLEN, så här skall ni vara, medel mitten, tycker ni inte som mej så står ni utanför. För jag är "lagom"! Inte för inte emot, utan "lagom" !

KJ Oregistrerad 2004-05-27 01:37
 

Tjaba
Du var bara tvungen att säga något negativt om Saga och valhalla krönikan. Tyvärr vill jag i min tur såga dig som kritiker efter denna usla recension. Det är uppenbart att du lägger in ditt personliga tyckande när du klagar på att bronålderns självständiga kvinnor inte behövde hämta sin makt från gudinnor. Boken handlar för fan inte om kvinnokamp. Ge ditt omdöme utifrån de som faktiskt berättas istället för att gnata om hur du ville att boken skulle vara uppbyggd.

Robert Alm Oregistrerad 2005-01-18 00:35
 

Att recensera en bok handlar om att säga vad man tycker och tänker om den. Då är ett "personligt tyckande" nödvändigt!

Per Warmark Medlem 2005-01-22 11:57
 

"Alla har rätt till sin egen åsikt men inte sina egna fakta"

Du behöver läsa betydligt mer Per. Du kan och vet uppenbarligen alldeles för lite. waffen ss var en stridande elit formation som bestod av 900 tusen man, varav lite mer än hälften av dessa var icke tyskar. Det var en stridande enhet och skall ej förväxlas med någon annan gren inom ss…punkt. Sjävlfallet så begick de precis som de allierade övertramp, men inte i närheten av den grad som du vill göra känt. Och de övertramp de begick var på intet sätt värre en de allierades övertramp under kriget.

Erik Oregistrerad 2005-11-26 10:01
 

Antar att din kommentar syftar till recensionen av "Soldat i Waffen-SS? Där skriver jag att Waffen-SS var indelad i flera grenar. Däremot ifrågasätter jag skarpt att soldaterna i de "rent stridande" förbanden inte kände till förhållandena i exempelvis koncentrationslägren.

Per Warmark Medlem 2005-11-26 17:20
 

Angående recensionen av "Soldat i Waffen SS" av Johann Voss.

Det är tråkigt att se hur du ersätter din dåliga kunskap i historia med egna rent subjektiva åsikter och påståenden.

Har man inga kunskaper i ämnet bör du recensera boken som litterärt verk och lämna bedömmanden av fakta till mer insatta personer.

Johan Oregistrerad 2005-12-07 14:49
 

"Soldat i Waffen-SS" påminner i många partier om skönlitteratur vilket är tydligt när man läser boken. I övrigt förstår jag inte att ett ifrågasättande av författaren skulle vara synonymt med dåliga kunskaper i det här fallet?

Per Warmark Medlem 2005-12-07 16:34
 

Kommentera eller pinga (trackback).

Du kan använda: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

168 timmar

Annonser

AdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAd

Vill du vara med?