Nyhet

Bokmomsen fortsätter att skapa rubriker

Bokpriskommissionen presenterade i går sin fjärde delrapport om momsen på böcker. Rapporten visade att konsumenten alltjämt gynnas av momssänkningen. Statistiska Centralbyrån, SCB, som utfört mätningarna åt kommissionen menar dock att några procentenheter fortfarande fattas inom facklitteraturen. Med andra ord har momssänkningen på böckerna inom den genren ännu inte påverkat bokpriserna tillräckligt.

Vissa inom bokbranschen, och tillhörande organisationer, menar dock att SCB mäter fel. SCB använder sig av Seeligs databas, en databas som bokhandlarna använder, och enligt de som protesterar mot SCB mätningar så räknas även kurslitteratur med små upplagor och höga priser in bland allmän facklitteratur i mätningen, skriver SVB.

Ranald MacDonald

Publicerad: 2004-02-05 12:07 / Uppdaterad: 2004-02-05 12:07

Kategori: Nyhet

Inga kommentarer ännu

Kommentera eller pinga (trackback).

Du kan använda: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

168 timmar

Annonser

AdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAd

Vill du vara med?