Redaktionen

David Hofman

Föddes vintern 1982 i Lappland men växte upp i Västerbotten. Jag insåg relativt sent i livet att litteratur kan vara mer än ett privatintresse, att man istället för att arbeta i äldreomsorgen kan leva på att berätta för andra vad de borde läsa, och utbildade mig till bibliotekarie. Vägen dit gick bland annat genom en mängd litteraturvetenskapliga kurser och i dagsläget arbetar jag som gymnasiebibliotekarie.

Jag läser det mesta och försöker att inte begränsa mig. Men gärna klassiker för språkets och historieintressets skull och skräck och magisk-realistiska berättelser har alltid haft stor dragningskraft på mig. Därför har såväl Anne Rice och Stephen King lika givna platser i bokhyllan som Gabriel García Márquez och Sara Lidman.

Ett tips för den skräckintresserade med ett stenristat "Låt stå" intill, är den dansk-amerikanske heavymetalartisten King Diamonds skivor. Kalla honom gärna musiker men för mig är han en renodlad ljudboksförfattare vars musik och texter alltid får det att krypa lite extra krylligt längs ryggraden.

RSS-flöde for David Hofman

David Hofman har skrivit 2 recensioner och 2 artiklar.

2016-08-19

Alice Judith Hermann
Recension
2016-08-19 00:00
David Hofman
0

Fem noveller, fem varianter av döden och det är Alice som tilldelats den olyckliga rollen som närstående i dem alla. I en är det föremålet för en gammal kärlek som fått cancer. Sen de sågs sist har han blivit pappa och är tillsammans med en ny kvinna och när hon oväntat ber Alice om hjälp […][...]

2016-08-14

Det nionde brevet Catrin Ormestad
Recension
2016-08-14 00:00
David Hofman
0

Det är sommar på Gräsö och det rustas till begravning. Lea Höjer, öns gamla matriark, har gått ur tiden. Efter sig lämnar hon Walter, sonen som i ungdomen valde att släppa sina drömmar. Och Juliana, sondottern som flugit hem till Sverige från sitt liv som journalist i Delhi. Kvar finns också Sumpen, gården från vilken […][...]

168 timmar

Annonser

AdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAd

Vill du vara med?