Nyhet

Vecka 32: Höstlängtan och diktsamlingar, DDR och mord

Det är alldeles för svårt att hitta en snygg vinterjacka. I övrigt finns det inga skäl till att inte tidigarelägga hösten och vintern i min mening. Jag är dålig på att hitta på saker utomhus. Jag tycker det är jobbigt att läsa i värmen. Jag har inte råd att ha semester. Och tusen anledningar till. All I need is a time machine, a one way track, som tar mig till bokmässan, lager på lager, höstutgivning och grå himlar tack.

I brist på tidsmaskin kommer jag biblioteksreservera några av veckans böcker på dagensbok.com som tröst. Här är några av de böcker som kommer recenseras den här veckan:

På onsdag skriver Camilla om Angelika Klüssendorfs Flickan som är en bild av ett svart samhälle.

På tisdag skriver Marie om Jeny Rengmans poesidebut Huset. ”Det är oförutsägbart och träffande om villkoren för de som arbetar inom socialtjänsten, och Rengman skapar poesi genom att vrida och vända på myndighetens eget språk. Men det är också en smula otämjt och spretigt, vilket innebär att jag trots att jag tjusas av boken inte får något grepp om författarens egen poetiska röst.”

På fredag skriver Anna Liv om Anna Janssons Dans på glödande kol. Det är den fjortonde boken om kriminalinspektör Maria Wern och den handlar om utsatthet, längtan och skönhetshets. Allt omgärdat av eldslågor och mord.

Marcus Stenberg

Publicerad: 2013-08-05 15:23 / Uppdaterad: 2013-08-05 21:44

Kategori: Nyhet

Inga kommentarer ännu

Kommentera eller pinga (trackback).

Du kan använda: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

168 timmar

Annonser

AdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAd

Vill du vara med?