Krönika

Vecka 39 – bokmässeveckan på dagensbok.com

Veckan för bokmässan är äntligen här! Efter många långa veckor av nedräkning, planering och förberedelser…Självklart kommer dagensbok.com att rapportera från mässan även i år. Vi finns på plats på seminarier, på mässgolvet, i presscentret, i montrarna och på mingel. Ni är väl med? Alldeles strax är det dags!

Mässgolvet

Denna vecka börjar med att Björn skriver om Nikanor Teratologens Äldreomsorgen i Övre Kågedalen – en orgie i våld, porr, nazism och hembygdsromantik som med lite god vilja kan läsas som en anklagelseakt mot allt vad litteratur heter.

Jag har varit på Internationell författarscen på Kulturhuset i Stockholm och lyssnat på när Daniel Sjölin pratade med amerikanska novellförfattaren Lydia Davis. Det blev en intressant kväll som kretsade kring litteratur mellan hjärta och hjärna.

Mer författarscen får vi på tisdag när Anna Liv berättar om Kristian Luuks samtal med deckarförfattaren Åsa Larsson. Det blev ett samtal om hundar, vardagssex och det förra sekelskiftet.

Marie skriver om Lina Ekdahls Diktsamling. Kanske inte en recension i vanlig bemärkelse men ett försök att i tre punkter, illustrerade av dikterna i Diktsamling, förklara för dbc-läsaren varför hon tycker att Lina Ekdahl är en av Sverige viktigaste och bästa poeter idag.

Förutom detta blir det också recension av de erotiska novellerna i antologin HET, intervjuspecial med författarintervjuer och – som sagt – en hel del rapporter från bokmässan.

Trevlig vecka!

Anna Carlén

Publicerad: 2012-09-24 17:57 / Uppdaterad: 2012-09-24 17:57

Kategori: Krönika

Inga kommentarer ännu

Kommentera eller pinga (trackback).

Du kan använda: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

168 timmar

Annonser

AdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAd

Vill du vara med?