Krönika

Vinnarintervju

EmeliMånga av er har tävlat i våra bokutlottningar och vi hoppas att ni fortsätter med det för bokutlottningarna är ett återkommande inslag hela hösten. Vi ville testa att utvidga läsfrämjandet och handgripligen ge er lästips genom att skicka hem dem till en av er varje vecka. Av antalet mejl som strömmar in till redaktionen att döma ser det också ut som att ni gillar upplägget. Vi gjorde en mini-intervju med vår första vinnare i denna serie av bokutlottningar, Emeli Backström. Läs här vad hon svarar på våra frågor om läsning.

Varför tycker du om att läsa böcker?
Egentligen inte för att drömma mig bort men för att göra vardagen större. I böckerna träffar jag karaktärer och ser platser jag annars kanske inte hade upplevt. Men visst är igenkänning och saker man kan relatera till också roligt. Jag måste helt enkelt läsa.

Vilken var sommarens största läsupplevelse för dig?
Jag säger Hungerelden som var så mycket bättre än första delen i triologin. En del saker klarades upp och nu är jag jättepepp på trean som jag hört skall komma i maj. Jag började läsa med låga förväntningar och blev positivt överraskad.

Väntar du på att någon speciell bok ska komma ut?
Nesbøs senaste om Harry Hole på svenska.

Har du någon absolut favoritbok?
Tråkigt nog inte.

Har du slutat du läsa innan du nådde slutet,i så fall vilken och varför?
Nja, av princip läser jag ut böcker jag påbörjat men Tärningsspelaren klarade jag inte av. Jag avskydde berättarjaget och hans dumma ideer. Typ: Om jag slår en femma skall jag våldta grannfrun. Ja, det är ju verkligen att liva upp vardagen och vara lite spontan. Speciellt för grannfrun.

Varför ser du mest fram emot att läsa Denise Rudberg?
För att hennes deckare lanserats som en ny genre; elegant crime. Jag välkomnar nya genrer och deckare är aldrig fel.

Vad tycker du om med Jo Nesbøs böcker?
Jag är helt enkelt kär i Harry Hole, den missförstådde men godhjärtade mannen. Han verkar så genuint snäll och trots han är vresig så är han inte lika bufflig och nedgången som jag uppfattar de svenska ensamvargarna inom deckargenren.

Hur många böcker läser du i snitt i månaden?
När jag arbetar, kanske 8-10 men när jag är ledig kan jag lätt ta en om dagen. Jag tar mig tid och lånar mycket.

Vilken eller vilka böcker läser du just nu?
Avslutade precis Den döende dektektiven (som var bättre än jag trott) och läser nu Himmelsdalen som är märklig – på gott och ont.

Till sist hälsar Emeli, tack för vinsten!

Camilla Hällbom

Publicerad: 2011-10-27 15:00 / Uppdaterad: 2011-10-27 23:06

Kategori: Krönika

2 kommentarer

Jag är så nöjd över vinsten :)

Emeli Oregistrerad 2011-10-27 17:04
 

Jätteroligt för oss att höra! Och vi är nöjda över värdig vinnare :)

Emelie Novotny Redaktionen 2011-10-28 11:13
 

Kommentera eller pinga (trackback).

Du kan använda: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

168 timmar

Annonser

AdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAd

Vill du vara med?