Krönika

Anna Livs tio i topp på bokmässan

1. Lukas Moodysson
Allkonstnären Moodysson pratade om sin senaste bok Döden & Co och menade att få rota i döden inte enbart varit smärtsamt. Det gick snabbt att skriva och han har aldrig haft så roligt på jobbet som när han skrev denna bok. Jag kommer att berätta mer om detta intressanta seminarium som kom att handla mycket om glidningen mellan fiktion och verklighet.

lukas-moodysson

2. Mitt nästa skrivprojekt
Kanske var det för att den begåvade poeten Khashayar Naderehvand satt ett par bord bort på den där libanes-italienska restaurangen invid mässan som det hände? Det och den smittande kreativiteten som fullkomligt sjuder bland alla montrar. För nu ska jag berätta en hemlighet… Jag vet vad mitt nästa diktprojekt ska handla om.

3. Ätstörtantologin som sålde slut
Ätstört är en antologi om ätstörningar, fett, mat och makt som ges ut av ETC Förlag. Det verkar vara en viktig bok där frågan lyfts över individnivån, och jag blev så glad över att höra att den sålde slut både på fredagen och lördagen. Antologin går att beställa på VARUHUSET.ETC.SE

omslag_atstort1

4. Bokförlaget Gilla Böcker
Vår Lina debuterar i vår på Bokförlaget Gilla Böcker. Förutom Linas kommande bok; Det borde finnas regler ger de ut andra fantastiska böcker av bland andra Sara Ohlsson och Jenny Jägerfeld.

dscn0692

5. Anna Bovaller-intervjun
Din barndomsdröm var att bli författare, kan du inte berätta mer om det? bad jag deckarförfattaren Anna Bovaller. Det blev en intressant intervju om drömmar, skrivarkurser och skrivlust som kommer i samband med att jag recenserar hennes senaste bok Äppelkyrkogården.

anna_bovaller

6. Parkhänget
Att avsluta kvällarna på Parkhotell blev ett måste. Dricka spritzer, diskutera skrivande, mingla med författare och andra välkända.

dscn0682

7. Hallongrottans monter
Det gick inte att passera här utan att köpa kylskåpsmagneter, post-it lappar och coasters. Så vackra och de allra flesta med Frida Kahlo på.

hallongrottan

8. Bokbloggarminglet
Att få träffa Pockethexan, Enochannanbok, Bokstavlarna och alla de andra i verkliga livet är berikande. Och författarna som dyker upp och vill bli recenserade av oss gör inte saken sämre.

bokbloggarmingel

9. Vad inspirerar en deckarförfattare?
Ramlade in på ett seminarium med författaren Håkan Östlundh. Hade ingen aning om vem han var eller vad han skrivit men nu är min nyfikenhet väckt. Håkan berättade inlevelsefullt om hur han utgår ifrån berättelser i det verkliga livet när han skriver sina böcker. Berättelser som sen vrids till och skruvas åt och i slutet finns det endast ett korn kvar. Jag kommer självklart att återkomma till deckarseminarierna längre fram.

10. Sällskapet
Vad vore väl en bokmässa utan kollegorna på dagensbok? Och utan de där gamla och nya vännerna och såklart b ö c k e r n a som gör allting så där alldeles underbart.

redaktionen

Anna Liv Lidström

Publicerad: 2011-09-29 10:00 / Uppdaterad: 2011-09-30 18:56

Kategori: Krönika

3 kommentarer

fattar inte hur jag kunde missa fynden hos Hallongrottan, tur att dom finns kvar även efter bokmässan!

Emelie Novotny Redaktionen 2011-09-29 13:04
 

Jag var också på Lukas Moodysson seminariet. Han är intressant att lyssna på. Ser fram emot hans nya bok som kommer i vår.

Pia H Oregistrerad 2011-09-29 23:52
 

Eller hur Pia H? Det ska bli alldeles, alldeles makalöst.

Anna Liv Lidström Redaktionen 2011-10-30 19:42
 

Kommentera eller pinga (trackback).

Du kan använda: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

168 timmar

Annonser

AdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAd

Vill du vara med?