Krönika

Ingrids bokhylla

bibblo-2Jag är fast i hyllan Universals grepp. Det känns alltid synd att inte använda det man har, så man köper till delar i stället. Hyllorna står i vinkel och har en dörröppning. Det har blivit ett praktiskt rum i rummet. Draperier ger avskildhet för sovande gäster. Ännu är det lite klent med böcker i hyllväggarna. Vi gjorde oss av med en hel del när vi flyttade från Hökarängen till Södermalm i våras. Strax efter kom jag med i redaktionen för Dagensbok. Bokhyllan kommer att fyllas på …

lasebok Läsebok för folkskolan från 1899, har jag fått från faster Britt. I den finns det sedelärande berättelser med namn som Fosterjorden, Själfuppoffring och Torparsonen. Boken är med på bild eftersom den är vacker med sitt slitna skinn.

diski-21Till den Skrivande kvinnans försvar, av Jenny Diski är från en läsarpanel på DN som jag var med i. Det var intressant att vara med i DN tre lördagar i rad och sitta med en stund i strålkastarljuset på Rivals scen. I boken finns det autografer. Ett eget rum, av Virginia Woolf ligger under.

ingrid-1moderspassion-21Moderspassion, av Majgull Axelsson finns i min bokhylla. Det är en av de första böckerna som jag har förmånen att få recensera på Dagensbok. Det känns jättespännande att vara en av de första att läsa, som att veta en hemlighet.

Ingrid Lindqvist

Publicerad: 2011-08-08 10:00 / Uppdaterad: 2012-07-20 10:49

Kategori: Krönika

2 kommentarer

Större bilder tack! (eller klickbara)

Petter Oregistrerad 2011-08-08 10:55
 

Ingrid. Jag ser inte Mallorca-pelargonen som brukar bo i hyllan? Blir lite orolig. Visst tar du hand om henne tills jag kan ta över?

Anna Liv Lidström Redaktionen 2011-08-09 18:50
 

Kommentera eller pinga (trackback).

Du kan använda: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

168 timmar

Annonser

AdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAd

Vill du vara med?