Krönika

Veckan på dagensbok.com

Vi på dagensbok.com har mycket att stå i just nu. Ni har väl till exempel inte missat att en av våra redaktionsmedlemmar – Anna Nygren – är nominerad till Lilla Augustpriset för sin ”Mammas mystiska morbror”. Dessutom fyller dagensbok.com tio år och firar med tårta och text (mer information om detta kommer alldeles snart).

Denna vecka inledde Irene med en recension av senaste delen i Sveriges Nationalatlas, som handlar om språken i Sverige. Mycket fascinerande kunskap man inte visste fanns!

Idag skriver Ebba om Beate Grimsruds En dåre fri. En klaustrofobisk berättelse som kryper in under huden på läsaren. Boken behandlar skrivandet och dårskapen och hur de ibland går in i varandra. Den ställer också frågor om vad som är sjukdom och vad som är friskhet.

Senare i veckan blir det också recension av Lina som tar en närmare titt på Skurups antologi 2010. Lina hittar flera guldkorn i denna unga högljudda formstretande experimentfyllda uppmärksamhetskranka gröt. Som en skrivarantologi ska vara, helt enkelt!

Maria recenserar Kvinnor av Steinar Bragi – En klaustrofobisk och våldsam roman som gör att man mår illa när man läser den, men som är bra ändå, om man kan se förbi det äckel man känner…

Mot slutet av veckan skriver också Oscar om Richard Mathesons klassiska I am legend som efter mer än femtio år äntligen blivit ordentligt översatt till svenska. Det är en efter katastrofen-/vampyr-/science fiction-historia om Robert Neville den siste människan på jorden – men han är inte ensam.

Trevlig vecka önskar redaktionen på dagensbok.com

redaktionen, dagensbok.com

Publicerad: 2010-10-26 11:25 / Uppdaterad: 2010-10-26 11:25

Kategori: Krönika

Inga kommentarer ännu

Kommentera eller pinga (trackback).

Du kan använda: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

168 timmar

Annonser

AdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAd

Vill du vara med?