Nyhet

Vecka 10 på dagensbok.com – Lyrik, högland och Internationella kvinnodagen

tema 8 mars dbc

Det är bokreatider, och sällan har jag väl varit så glad att över att bo i en stad som fortfarande har oberoende bokhandlar. Bortsett från Stockholms många fina antikvariat, är de mindre boklådorna de absolut bästa ställena för att hitta lite vad som helst i litteraturväg. I Söderbokhandeln på Götgatsbacken går det, till exempel, en frusen eftermiddag efter jobbet, att snubbla in ledsen i hågen och komma ut en halvtimme senare med allt från handböcker i trädgårdsodling till den där diktsamlingen du hade glömt att du ville läsa. Nätbokhandel i all ära, men inte mycket slår de spontana läsinfallen som uppstår i de fysiska bokhandlarna och på biblioteken.

Den här veckan började med att Josefine hade läst Alltid för er av Gunilla Lindh. En outsägligt stark berättelse om bli lämnad ensam med tre autistiska barn.

Cecilia skriver om Fredrik Sjöbergs Ge upp i dag – i morgon kan det vara för sent. Den innehåller konstnärsbiografier över Lotte Laserstein och Olof Ågren. Genom biografierna och deras konst speglar Fredrik Sjöberg sina egna tankar om konstnärslivets våndor.

Tone har läst MaIda Börjels senaste diktsamling. En fantastiskt diktsamling, väl värd att läsa, tycker Tone.

Joel skriver om Höglandet av Steinar Bragi. En isländsk skräckthriller som Joel ger en 6:a i betyg. Läs mer om vad han tyckte senare i veckan.

Annika tar sig an Patrik Wiréns Revolten Rörelsen Refused, som hon till största del upplever som nostalgi.

På lördag uppmärksammar vi Internationella kvinnodagen och Ella skriver om Kerstin Thorvall Book Club – eller Det mest förbjudna 2.0, en antologi om att bli medelålders som kvinna, om förluster och frihet och en del fysiskt klafs. Den bjuder både på befriande skratt och berörande livsvisdom, men hade tjänat på att vässas. Det blir också en del tips ur arkivet!

Anna Carlén

Publicerad: 2014-03-05 21:45 / Uppdaterad: 2014-03-06 13:20

Kategori: Nyhet

Inga kommentarer ännu

Kommentera

Du kan använda: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

168 timmar

Annonser

AdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAd

Vill du vara med?