Recension

: Tekniken bakom språket
Tekniken bakom språket Richard Domeij (red.)
2009
Norstedts Akademiska
6/10

En nyttig översikt

Utgiven 2009
ISBN 9789172276307
Sidor 316

Sök efter boken

Redan i förordet klargörs vem som är tänkt publik: utbildare och studenter, samt en och annan som är intresserad av teknik för språkanvändning. Det här är en mycket akademisk och teknisk bok, som varken passar eller är tänkt för en bred allmänhet.

Kapitlen spänner över allt från korpusanvändning, där jag till min glädje ser konkret svar på frågan varför man ska använda korpusar, när google finns, via maskinöversättning i en artikel som skrivits enbart med fascination för tekniken och ingen reflexion över dess missbruk, till nyttiga länkuppräkningar för ordböcker av olika slag. Artiklarnas tillgänglighet varierar; men den här boken är inte tänkt som en sträckläsningsbok heller, utan kanske som en fikarumsbok hos språklärarna (eller varför inte datalärarna eller tekniklärarna, beroende på vilka som hanterar datorer mest nuförtiden?) eller som en översiktsbok att läsa, kanske en artikel om dagen, för den som bara är allmänt intresserad av hur datorernas värld (för det är datorer och internet det handlar om, inte mobilapplikationer eller pennor som läser och kopierar) fungerar i symbios med dagens språkanvändare.

Irene Elmerot

Publicerad: 2009-03-02 12:00 / Uppdaterad: 2009-03-16 11:00

Kategori: Recension | Recension: #3229

Inga kommentarer ännu

Kommentera eller pinga (trackback).

Du kan använda: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

168 timmar

Annonser

AdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAd

Vill du vara med?