Krönika

En ny skribent till!

Vi har ännu en ny skribent att hälsa välkommen här på dagensbok.com. Marie Gröön, som har skrivit dagens recension Nawal El Saadawis Den stulna romanen. Så här presenterar Marie sig själv:

Jag är utbildad kulturvetare, vilket definitivt påverkar hur jag läser skönlitteratur. Litteratur, oavsett hur fiktiv eller overklig, har alltid kommit till inom ett sammanhang. Den står i relation till det samhälle inom vilket den skrivits, och en nyfikenhet inför detta tycker jag ger läsupplevelsen en extra dimension. I min magisteruppsats i kulturvetenskap grottade jag därför ner mig i beskrivningar av ondska, offer och förövare inom nutida svenska kriminalfiktion, och i hur de idag för genren så vanliga sanningsanspråken påverkar läsupplevelsen.

För närvarande arbetar jag som språkinstruktör, och får därmed ägna mig åt partikelverb och samordnande konjunktioner om dagarna. Ypperliga arbetsuppgifter för en språknörd som jag. För ja, jag går igång på språkregler. Men jag går ännu mer igång på snygga brott mot desamma. Och det är där skönlitteraturen kommer in. Snygga formuleringar ger mig gåshud. Så enkelt är det.

Vi hälsar Marie välkommen till oss!

Lina Arvidsson

Publicerad: 2012-03-10 00:00 / Uppdaterad: 2012-03-07 19:21

Kategori: Krönika

Inga kommentarer ännu

Kommentera eller pinga (trackback).

Du kan använda: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

168 timmar

Annonser

AdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAd

Vill du vara med?