Krönika

Inga böcker för alla?

Visserligen köper jag oftare pocketböcker lite hur som helst nuförtiden, men nog kryllade det i barndomens bokhylla av just En bok för alla-böcker. Läste nyligen om den fantastiska "Enhörningen" av Irmelin Sandman Lilius, hade man haft möjlighet till sådana böcker om inte En bok för alla fanns? Om de vill lägga ner vuxenutgivningen kan jag någonstans förstå (om än inte hålla med om), men lättillgängliga böcker för barn?

Nog minns jag när jag var svensklärare för en klass just på Bokens dag, och jag glatt tyckte att vi kunde ägna svensktimmen åt att läsa den bok vi fått, gratis, just denna dag. En flicka i bakre raden räckte upp handen och frågade
– Du förstår verkligen inte, att vi faktiskt inte gillar att läsa, va?

Nej, jag förstod inte det. Men även om jag nu kan förstå att de inte gillade det, kan jag tycka det är trist att de inte ens får en rättvis chans att pröva, genom lättillgängliga och billiga böcker.

Irene Elmerot

Publicerad: 2007-07-10 10:16 / Uppdaterad: 2007-07-10 10:16

Kategori: Krönika

Inga kommentarer ännu

Kommentera eller pinga (trackback).

Du kan använda: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

168 timmar

Annonser

AdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAd

Vill du vara med?