Nyhet

dagensbok.com fick pris

När Föreningen för Sveriges Nättidskrifter (FSN) delade ut priset för Årets Nättridskrift 2005 fick dagensbok.com silver med motiveringen:

"Med tusentals sökbara bokrecensioner är denna litteratursajt ett eldorado för bokslukaren. Dessutom finns bonusläsning som recensioner av namnkunniga gästskribenter, nyhetsnotiser och fördjupande artiklar. Det är imponerande och heltäckande om bokens förtrollande värld."

Guldet gick till beyan.net och bronset till blaff.se.

Juryn bestod av Ylva Lagercrantz, redaktör för Scentidningen nummer.se, Peter Alsbjer, Länsbibliotekarie i Örebro, och Erik Stattin, redaktör för bloggen mymarkup.net.

redaktionen, dagensbok.com

Publicerad: 2005-12-17 21:35 / Uppdaterad: 2005-12-17 21:35

Kategori: Nyhet

7 kommentarer

GRATTIS!!! Jag blir så rörd och oerhört stolt över er på dagensbok.com! Ni förtjänar verkligen detta pris, mina små lärjungar. En stor kram till er alla i redaktionen.

GUD Oregistrerad 2005-12-17 22:45
 

Men vad betuder det egentligen men en sådan utnämning? Och kan jag start en föreningen och börja utse nättidsskrifter åt höger och vänster, var får man en sådant mandat ifrån? Och slutligen varför nättidskrift och inte helt enkelt webbplats eller sajt?

Thomas Oregistrerad 2005-12-18 00:55
 

Nä, Thomas, nu tycker jag att du är taskig mot redaktionen på dagensbok.com. Det här priset betyder att dagensbok.com är en oerhört bra nättidskrift. Skribenterna på dagensbok.com har gjort ett fantastiskt arbete i fem år, och när de blir belönade för detta så försöker du frånta denna utmärkelse all betydelse. Även om priser inte är det viktigaste som finns, så måste du förstå att man kan bli stolt och glad över att få ett. Så låt redaktionen på dagensbok.com vara stolta och glada, din jävla gjädjedödare. Det är klart att du får starta en förening och dela ut priser hur mycket du vill. Men om du gör det så ska du veta att det priset inte kommer att betyda ett skit för någon, eftersom ingen skulle ta emot det.

GUD Oregistrerad 2005-12-18 11:44
 

Ursäkta min ton Gud. Jag tycker verkligen det är kul att dagens bok lyckats vinna ett pris. Det jag ställer mig undrande till är begreppet nättidskrift, behövs det?

Thomas Oregistrerad 2005-12-18 20:53
 

Gratulerar! Men vadan denna osämja? Är ni bokvänner inte vänner?

Mvh,
Erik Gustafsson
redaktör http://www.blaff.se (som kom 3:a!)

PS. Vi länkar förresten till er i vår självförhärligande artikel… Kanske något som kunde återgäldas?

Blaff Oregistrerad 2005-12-18 22:44
 

Grattis igen!
…och så det där med varför nättidskrift och inte bara sajt eller så. Jo, det är för att visa att det finns en journalistisk ambition. Att det inte "bara" är en reklamplats eller en lite hobbygrej eller en portal eller… Ja, ni fattar. Att det faktiskt är en tidning med allt vad det innebär av utgivaransvar, ambitioner och tryckfrihet.
Alltså – se det som en hederstitel.

Siri - ordförande i FSN Oregistrerad 2005-12-19 11:16
 

Grattis till andraplatsen. Synd att inte fler kommenterar recensioner och ert kanonjobb med sajten. Keep up the good work! Utan er vore kultursverige en stor del fattigare.

Gosisco Oregistrerad 2005-12-27 21:46
 

Kommentera eller pinga (trackback).

Du kan använda: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

168 timmar

Annonser

AdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAd

Vill du vara med?