Nyhet

Svenska Akademien belönar…

1. Curt Bladh med Gun och Olof Engqvists stipendium för år 2004. Stipendiet utgår ur Dalén-Engqvists fond, och har till syfte att "stödja litterär verksamhet inbegripet kulturjournalistik". Curt Bladh är journalist, född 1942. Sedan slutet av 1970-talet är han kulturredaktör vid Sundsvalls Tidning.

2. Göran Palm med Signe Ekblad-Eldhs pris för år 2004. Priset, som utgår ur en 1960 donerad fond, skall tilldelas en framstående skönlitterär författare. Göran Palm är författare och har arbetat som kulturjournalist (bl. a. vid Expressen), redaktör och folkhögskolelärare. Sedan 1982 är han ordförande för Föreningen Liv i Sverige.

Björn Waller

Publicerad: 2004-11-11 19:50 / Uppdaterad: 2004-11-11 19:50

Kategori: Nyhet

Inga kommentarer ännu

Kommentera eller pinga (trackback).

Du kan använda: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

168 timmar

Annonser

AdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAd

Vill du vara med?