Nyhet

Saddams femte roman på gång

Den irakiske ex-dikatorn Saddam Hussien skriver på sin femte roman i sin fängelsecell. Men kritikerna har inte varit nådiga mot honom tidigare. Hans författande beskrivs av litteraturvetare som kiosklitteratur à la Harlequin med övertydliga politiska budskap, skriver aftonbladet.se. Enligt utsago är arbetsnamnet för denna femte roman "Det stora uppvaknandet" och den handlar om en kung i exil som leder sitt land tillbaka till friheten.

Om Saddam Husseins mest kända bok, "Zabiba och kungen", säger den svensk-irakiske författaren Salam Aboud kort och gott så här till aftonbladet.se:
– Den är värdelös!

Om Saddam Hussein hinner skriva färdigt sin roman innan domen faller (då han kan riskera att hamna i galgen!) återstår att se. Detsamma gäller för vilket förlag som skulle kunna tänka sig att publicera boken

Mikael Lehikoinen

Publicerad: 2004-07-21 16:44 / Uppdaterad: 2004-07-21 16:44

Kategori: Nyhet

Inga kommentarer ännu

Kommentera eller pinga (trackback).

Du kan använda: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

168 timmar

Annonser

AdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAd

Vill du vara med?