Nyhet

Jäderlund och Ranelid prisas av Svenska Akademien

Svenska Akademien har delat ut Doblougska priset för år 2004 till Ann Jäderlund och Björn Ranelid. Jäderlund är poet, född 1955 i Stockholm och bosatt i Nacka och Ranelid är författare, född 1949 i Malmö och bosatt i Stockholm. Han kommer i höst ut med boken "Bär ditt barn som den sista droppen vatten" på Bonniers.

Priset utgår ur en fond, som genom Birger Doblougs testamente 1944 överlämnades till Akademien "för understödjande av svensk och norsk skönlitteratur samt litteraturhistorisk forskning", och prissumman uppdelas i en svensk och en norsk del. Prisbeloppet är 80 000 kronor per mottagare.

Den norska delen av priset har tilldelats Trude Marstein och Marit Tusvik.

Anders Edwartz

Publicerad: 2004-05-31 11:41 / Uppdaterad: 2004-05-31 11:41

Kategori: Nyhet

Inga kommentarer ännu

Kommentera eller pinga (trackback).

Du kan använda: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

168 timmar

Annonser

AdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAd

Vill du vara med?