Nyhet

Dan Brown försvarar sin bok

Dan Brown, författaren till "da Vinci-koden", talade inför nära 800 åhörare i New Hampshire i tisdags. Vid mötet tog han upp den massiva kritik som hans bok mött, inte minst bland historiker och konservativa kristna.

I boken framförs bl.a. möjligheten att Jesus överlevde korsfästelsen, att han gifte sig med Maria Magdalena och att de fick en son som fördes till Frankrike.

Brown sa att han uppskattade den debatt som följt i bokens kölvatten, samt att man hela tiden måste vara på sin vakt mot "apatin" i utforskningen av samband mellan religion och vetenskap. Till det senare räknar han också idén om att den Heliga Gralen i själva verket är peronen Maria Magdalena, ett faktum som den katolska kyrkan försökt mörklägga.

"da Vinci-koden" har sålt 7.5 miljoner exemplar över hela världen. Den förväntas bli film inom en snar framtid. Brown arbetar för närvarande med en uppföljare!

Anders Edwartz

Publicerad: 2004-05-21 09:22 / Uppdaterad: 2004-05-21 09:22

Kategori: Nyhet

Inga kommentarer ännu

Kommentera eller pinga (trackback).

Du kan använda: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

168 timmar

Annonser

AdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAd

Vill du vara med?