Nyhet

Franskt författarmysterium löst

Ett dykarteam har hittat rester av ett flygplan utanför Marseilles kust. Vrakdelarnas serienummer stämmer överens med det plan som den franske författaren Antoine de Saint-Exupéry, mest känd för "Lille prinsen", försvann med 1944.

de Saint-Exupéry, en notorisk äventyrare och flygare, hade lyft från Korsika i bra väder för att spana på tyska trupprörelser i Frankrike. Försvinnandet har varit höljt i dunkel och verkar inte få sitt svar nu heller. Inga kulhål har hittats. Det mesta tyder på att han av en eller annan anledning förlorat kontrollen över planet.

Det var en fiskare som förde dykarteamet på spåren. Han fann ett armband i sjön med inskriptionen "Consuelo" (hans fru) och adressen till ett amerikanskt förlag.

"Lille prinsen" sägs vara den 3:e mest sålda boken i världen, efter "Bibeln" och "Das Kapital". de Saint-Exupéry, eller Saint-Ex som fransmännen kallar honom, blev 44 år.

redaktionen, dagensbok.com

Publicerad: 2004-04-09 11:48 / Uppdaterad: 2004-04-09 11:48

Kategori: Nyhet

Inga kommentarer ännu

Kommentera eller pinga (trackback).

Du kan använda: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

168 timmar

Annonser

AdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAd

Vill du vara med?