Krönika

Bokhyllan krymper

Undrar kort om någon lider av samma fenomen. Efter ett antal lägenhetsbyten så krymper bokhyllan. Jag ser ingen poäng att släpa med mig gamla deckare och halvtaskiga pocketutgåvor som rasar isär. Värst har min franska pocketsamling påverkats. Där ramlar bladen ur pärmen som en trött höstbjörk.

Ranald MacDonald

Publicerad: 2004-04-07 20:40 / Uppdaterad: 2004-04-07 20:40

Kategori: Krönika

2 kommentarer

Månne Brown ha tagit mycket ur annan littäratur såsom holy blood, holy Grail m.fl. med det är inte detta som är det väsentliga i sammanhanget.
Bedömning efter sådana aspekter är likt bedömning av t.ex. politikers privatliv – smaskigt men säger inget om politikerns prestationer.

Egentligen borde de författare som stämde Brown för plagiat reagera positivt på hans verk. Den stödjer ju bara deras egna teorier och når ut till ännu fler människor!
…men det klart att deras narcissism (och girighet) övertar förnuftet…

Det viktiga i sammanhanget, vilket jag aldrig kom till, vad jag anser är kontentan av boken; problematiken med kyrkans historia.
Kanske inte allt är sant men det faktum att någon/några faktiskt skrev bibeln för länge sedan kan man inte komma i från-om man inte påstår att den kom fallandes ner från himlen…

Brown upplyser oss med detta faktum och ger oss en intrtessant teori om hur det skulle kunnat vara. Vill personligen tillägga att jag själv saknar mycket av det heliga kvinnliga på fler plan än bara typ den heliga madonnan i katolisismen.

Sist men inte minst vill jag säga att Dan Brown är en skicklig författare och smart strateg som likt Da Vinci ger uttryck för sina åsikter men samtidigt göra dessa och sig själv onåbara genom att binda in dem i skönlittäratur…som också når fler människor.

Genealiskt!

Ditt namn Oregistrerad 2006-10-19 21:34
 

Kommentera gärna under boken min eller Björn Wallers recension av da Vinci koden.

Ranald, dagensbok.com Oregistrerad 2006-10-25 17:40
 

Kommentera eller pinga (trackback).

Du kan använda: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

168 timmar

Annonser

AdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAd

Vill du vara med?