Nyhet

Rushdie blir ordförande för PEN

Salman Rushdie, författaren till den minst sagt uppmärksammade "Satansverserna", har blivit utsedd till ordförande i International Writers' Organisation, eller PEN. Organisationen syftar till att öka det kulturella intresset för litteratur och försvara yttrandefrihet. PEN var en organisation som försvarade Rushdie efter att han publicerat "Satansverserna", då han tvingades gå under jorden på grund av dödshot.

Rushdie säger att han vill locka mer unga människor till PEN och lägga större fokus på yttrandefriheten i USA. Efter 11 september är det extra viktigt att vara uppmärksam på yttrandefriheten. Han menar också at det är viktigt att muslimer i USA inte får sina rättigheter åsidosatta.

Ranald MacDonald

Publicerad: 2004-03-09 12:07 / Uppdaterad: 2004-03-09 12:07

Kategori: Nyhet

Inga kommentarer ännu

Kommentera eller pinga (trackback).

Du kan använda: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

168 timmar

Annonser

AdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAd

Vill du vara med?