Krönika

Vecka 47 på dagensbok.com – klimatkris och melankoli

November är en transportsträcka, sägs det. Så mycket transportsträcka att det är nästan inte spelar någon roll att den ena grådaskiga kollektivtrafiksgryningen inte går att skilja från den andra. Allt flyter samman. Tåg, tidtabeller. Orden på boksidorna du läste du just läste blir dammkorn.

Denna vecka skriver Björn om Lázsló Krasznahorkais Motståndets melankoli – En helt jävla briljant roman om våld och självrättfärdigande som är lika aktuell 25 år efter murens fall som när den skrevs 1989, menar Björn.

Ella har läst Svante Axelssons Vår tid är nu. Tio hoppfulla perspektiv på klimatkrisen, en konkret, inspirerande och just hoppfull bok om hur samhället faktiskt går att förändra i mer hållbar riktning.

Lina recenserar Kristofer Ahlströms andra bok Ett liv för lite och blev så förtjust i boken att hon även har intervjuat honom. Både intervjun och recensionen publicerades igår och kan läsas här på dagensbok.com om du missade dem.

Och Kari läser Storebror ser dig. Glenn Greenwalds bok om Edward Snowden och statlig massövervakning. Ämnet är mer aktuellt än någonsin. Inte bara digital övervakning, utan nätneutralitetens vara eller icke-vara. Nu har några mediebolag stämt internetleverantören Bredbandsbolaget för att få till stånd en blockering av streamingsajter. Är det den utvecklingen vi vill ha? Undrar Kari.

Anna Carlén

Publicerad: 2014-11-22 11:46 / Uppdaterad: 2014-11-22 11:46

Kategori: Krönika

Inga kommentarer ännu

Kommentera

Du kan använda: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

168 timmar

Annonser

AdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAd

Vill du vara med?