Recension

: Trädens hemliga liv
Trädens hemliga liv Peter Wohlleben
2016
Norstedts
6/10

Om träd, i alla dess former …

Utgiven 2016
ISBN 9789113073590
Sidor 218
Orginaltitel Das geheime Leben der Bäume
Översättare Jim Jakobsson
Först utgiven 2015

Om författaren

Peter Wohlleben (född 1964) är tysk författare och föreläsare. Han har arbetat över tjugo år som tjänsteman i Forestry Commission och driver numera privat skogsmark. Han har skrivit flera böcker om skog och träd, men fick sitt stora genombrott med Trädens hemliga liv 2015 (på svenska 2016).

Sök efter boken

Om du har ett alldeles särskilt intresse för skogar, träd eller växter i största allmänhet. Om du undervisar i biologi eller är lärare på låg eller mellanstadiet. Om du vill kunna svara på varje TP-fråga gällande träd under resten av ditt liv, ja då ska du absolut läsa Trädens hemliga liv av Peter Wohlleben. I annat fall kan du kanske bläddra lite snabbt igenom den eller läsa ett kapitel då och då.

Peter Wohlleben arbetade som skogsvaktare i Tyskland i flera år och kom att alltmer intressera sig för ekologi. Han har numera skrivit flera böcker och föreläser om skogen och naturskydd.

Denna faktabok visar verkligen på författarens gedigna kunskaper om träden och deras ekosystem. Den visar också på hans utvecklade kunskaper om ordvitsar; vad sägs till exempel om kapitelrubriker som: ”Luftkonditionering i äkta trä” och ”Rotation på bostadsmarknaden”?

Jag måste ändå säga att stora delar av boken läser jag med ett verkligt intresse. Jag tänker att om jag någon gång ska undervisa i biologi på mellanstadiet igen så är detta en guldgruva. Ja, eller egentligen, varför ska jag undervisa, vem av mina släktingar eller vänner vill inte lära sig lite mer om mysteriet om hur träden försörjer sina översta grenar med vatten…

Matilda Gomis

Publicerad: 2016-12-06 00:00 / Uppdaterad: 2016-11-07 20:10

Kategori: Dagens bok, Recension | Recension: #6772

Inga kommentarer ännu

Kommentera

Du kan använda: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

168 timmar

Annonser

AdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAd

Vill du vara med?