Nyhet

Prao på dagensbok.com!

ramona och julia

Under två veckor har dagensbok.com tillsammans med TVS (Text Visuell Studio) haft hjälp av två praoelever från Rålambshovsskolan i Stockholm. Ramona Havarneanu och Julia Balke har öppnat bokpaket, läst böcker, skrivit en artikel om skolbetyg och spånat kring kreativa idéer.

Både Ramona Havarneanu och Julia Balke är mycket litteraturintresserade. Ramona läser helst skönlitteratur och en av favoritböckerna är John Greens The Fault In Our Stars (Svensk titel: Förr eller senare exploderar jag). Julia tycker mycket om biografier och har precis börjat läsa I huvudet på en normalstörd om Pär Johanssons arbete på Glada Hudik-teatern.

Som avslutning på praktiken har Ramona och Julia recenserat varsin aktuell bok.

Piper Kerman: Orange is the new black
Från utsidan till insidan och tillbaks igen

orange-is-the-new-black-mitt-ar-i-ett-kvinnofangelse_omslag”Piper Kerman berättar sakligt utan bitterhet eller sentimentalitet i sin självbiografi hur hon levde i ett kvinnofängelse i över ett år, med allt vad det innebär. Med ett bra men enkelt språk beskriver hon sanningen. Boken släpptes 2010, fem år efter att hon kom ut ur fängelset. Piper har funnit sin man i livet och bor i New York…”Läs mer


Carlos Ruiz Zafón: Marina
Den svarta fjärilen

marina_omslag”En måndag i maj 1980 försvinner Óscar Drai spårlöst från sin internatskola i sju dygn. Rymlingen, en femtonårig kille, får uppleva det mest spännande äventyret i sitt liv. Det visar sig vara ett gammalt mysterium som Barcelona ömt i sina mörkaste vrår under långt tid. Äventyret börjar redan hösten innan, då Óscar…”Läs mer

redaktionen, dagensbok.com

Publicerad: 2014-04-12 00:00 / Uppdaterad: 2014-04-12 11:00

Kategori: Nyhet

Inga kommentarer ännu

Kommentera

Du kan använda: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

168 timmar

Annonser

AdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAd

Vill du vara med?