Nyhet

Vecka 30: Bland papperslösa och debutanter

Sommaren är här! Den här veckan ska jag visserligen skriva klart min roman är det tänkt, men en promenad då och då är ju faktiskt ett måste. Och ett och annat bad förstås! Och sola! Ja, det är svårt att motivera sig när solen skiner från en klarblå himmeln och termometern stiger över 30. Läs hur författarna löser motivationsproblem, och annat, på min blogg, där det varje dag kommer en ny sommarintervju med en skrivande människa.

Läsa går förstås bra, vilket väder det än månde vara. Kanske läser vi allra mest nu på sommaren, när många är lediga från sina jobb och det är dags att på bästa sätt koppla av och bara njuta. På dagensbok har vi som vanligt ett boktips varje dag åt er.

Idag skriver Kari om Den arabiska våren: Folkets uppror i Mellanöstern och Nordafrika av Mohammad Fazlhashemi, en fackbok hon ger högt betyg.

Imorgon, onsdag, skriver Oscar om Gale av Karl Eder. En oväntat spännande bladvändare om en Atlantensegling fylld av ångest, konflikt och hemligheter. Trots att jag inte bryr mig det minsta om varken segling eller den typen av äventyr fastnade jag oerhört mycket för denna debutroman.

På torsdag skriver Anna C om portugisiske Ricardo Adolfos roman Mycket hände efter min död. Den handlar om en familj som flyr det fattiga hemlandet för den rika ön där de försöker skapa sig ett nytt liv. En roman om papperslösas villkor och migrationen som social situation.

Och mycket, mycket mer förstås!

Lina Arvidsson

Publicerad: 2013-07-23 19:38 / Uppdaterad: 2013-07-23 19:42

Kategori: Nyhet

Inga kommentarer ännu

Kommentera eller pinga (trackback).

Du kan använda: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

168 timmar

Annonser

AdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAd

Vill du vara med?