Nyhet

Vecka 8 på dagensbok: behöver du crossover, Jesus eller blodtörstiga vattenhästar?

Idag recenserar jag min andra bok på dagensbok.com – DIY av Kristofer Andersson. Den kom i precis rätt tid i mitt liv. Jag håller på och nojjar och är nervös och har prestationsångest inför en fotoutställning som jag ska medverka i snart. Att bli avbruten i dessa känslor av en bok som liksom ropar YOU CAN DO IT! är därför guld värt.

Vi behöver olika böcker vid olika tillfällen i livet såklart. Ibland skiftar mitt eget läsbehov så snabbt att jag ofta har med mig flera böcker i min tygväska att välja mellan även om jag bara ska vara borta från min bokhylla några timmar.

Förhoppningsvis är någon av veckans böcker på dagensbok.com exakt den bok du behöver just nu. Här är några av de som kommer att recenseras under veckan vi har framför oss:

På tisdag skriver Anna Carlén om Annakarin Thorburns debut Jag biter i apelsiner som hon beskriver som ”crossoverlitteratur med stor sensualism”.

På fredag blir det religiöst då Björn Waller recenserar Johanna Nilssons Jag är den som skall komma, en messiasskildring från Sverige år 2013 som ställer drabbande frågor.

Veckan avslutas på söndag med Sofia Luthmans recension av Dödsritten, skriven av Maggie Stiefvater. Varje november kommer Capaill Uisce (vattenhästar) upp på land. Trots att de är blodtörstiga rovdjur vill människorna på ön tämja dem och rida på dem och varje år tävlar de i Scorpioloppet där det fram till nu enbart varit män som deltagit.

Marcus Stenberg

Publicerad: 2013-02-18 19:32 / Uppdaterad: 2013-02-18 19:34

Kategori: Nyhet

Inga kommentarer ännu

Kommentera eller pinga (trackback).

Du kan använda: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

168 timmar

Annonser

AdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAd

Vill du vara med?