Nyhet

Slangbellan 2013

Nomineringarna till författarförbundets debutantpris för 2012 års bästa barn- och ungdomslitteratur, Slangbellan är klara. Vi på dagensbok.com gillar debutanter, barn- och ungdomslitteratur och vi gillar bra böcker så det är klart att vi har skrivit om alla tre.

Prisutdelning sker tisdagen den 19 februari 16.30 i Författarnas Hus på Drottninggatan 88B, Stockholm. Författarförbundet hälsar att det är öppet hus!

Läs här vad vi har tyckt om de nominerade böckerna.

Klara Persson: Molly & SusMolly & Sus av Klara Persson
Så här tycker Alice om Molly & Sus:
”Det är svårt att sätta fingret på varför, men Molly & Sus är en av de mest självklara bilderböckerna jag läst. Allting stämmer: karaktärer, bildspråk, textens ton. Det ser så där lätt ut att man inser att det måste ligga en hel del möda bakom – om det inte handlar om kolossal naturbegåvning förstås. Det kan förstås också vara bådadera – jag tror det.”

Nina Ulmaja: A, B, C å allt om DABC å allt om D
Så här tycker Kettil om A, B, C å allt om D:
”Det går inte att komma undan att alfabetet har en doft av skola. Men om man skall göra en bok om alfabetet, då har jag svårt att se att den kan göras så mycket bättre än så här.”

Anna Lindberg: Något måste hända nuAnna Lindberg, Något måste hända nu (omslag)
Så här tycker Ella om Något måste hända nu:
”Lindberg skildrar stilsäkert tonårens rastlöshet och utsatthet, osäkerhet och tvärsäkerhet. Dramatiken är nedtonad, tonen återhållen, nästan sval, och inte minst skildringen av vuxenvärlden är på en gång typisk ungdomsromaner och väldigt drabbande. Det här är vuxenvärlden som sviker, som inte begriper, inte orkar.”

Läs mer på Författarförbundets hemsida.

Camilla Hällbom

Publicerad: 2013-01-28 20:25 / Uppdaterad: 2013-01-28 20:25

Kategori: Nyhet

Inga kommentarer ännu

Kommentera eller pinga (trackback).

Du kan använda: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

168 timmar

Annonser

AdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAd

Vill du vara med?