Nyhet

Vecka 3 på dagensbok.com

Ny vecka, nya läsutmaningar. Och nu känns det verkligen att vårens böcker på väg. Inboxar och postlådor fylls snabbt med allt det som ska förgylla och överraska. Ett litet tag till fortsätter vi dock att recensera och tipsa om sådant från hösten bokflod som följt med in på det nya året.

Idag skriver Björn om två böcker av evige påstådde Nobelkandidaten Ngugi wa Thiong’o från Kenya -en nyskriven självbiografisk berättelse om Kenyas frihetskamp, och en nyöversättning av den 35 år gamla En blomma av blod. Båda visar varför han är en av Afrikas viktigaste romanförfattare, även om den äldre boken har en del tendenser att bli lite predikande.

På torsdag skriver Ella om Ronny Ambjörnsson s biografi över Ellen Key, en idéhistorisk tegelsten som med smittande förtjusning tar läsaren tillbaka till förra sekelskiftets många stormiga – och inte sällan ständigt aktuella – debatter.

Trevlig vecka!

Anna Carlén

Publicerad: 2013-01-14 21:20 / Uppdaterad: 2013-01-14 21:20

Kategori: Nyhet

Inga kommentarer ännu

Kommentera eller pinga (trackback).

Du kan använda: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

168 timmar

Annonser

AdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAd

Vill du vara med?