Nyhet

Vecka 32 på dagensbok.com: Sommarlovsläsning

Jag minns mina skollov som en enda lång läsglädje. Jag läste på stranden, i bilen, när vi besökte turistattraktioner, i sängen på morgonen och på kvällen, till frukosten och överallt när det regnade. För det bästa med läsning är ju att den är helt oberoende av vädret. Men med ett sådant här sommarlov som mer eller mindre har regnat bort börjar det bli dags för de flesta att fylla på bokhögarna. Därför bjuder vi på Dagensbok på barn- och ungdomsboks-
vecka för alla sommarlovslediga barn och ungdomar.

De svarta svanarnas nattMonstrets dotterJag väntar under mossanIngen du känner


Jag har läst en riktig sommarlovsskildring från platsen där jag har tillbringat min semester i år, Fårö. Jesper Tillberg har skrivit De svarta svanarnas natt, en riktigt läskig spökhistoria som kräver en ljus sommarnatt att utspela sig i, annars hade det blivit för läskigt!

På fredag kommer det att handla om fantasy! Sofia har bland annat läst del två i serien om De utvalda, Monstrets dotter av Kristin Cashore (första delen kan ni läsa om här). Det är en fantasyroman med relationerna i fokus, som handlar om Flamma som med sina krafter kan läsa människor och djurs sinnen och påverka deras handlingar. Dessutom skriver Camilla om andra delen i serien om Oksa Pollock – Den vilsnas skog, som vänder sig till åldersgruppen 9-12 år (läs om första delen här). Författarparet Anne Plichota och Cendrine Wolf lyckas inte lika bra som med den första boken, men bäddar gott för uppföljaren.

Även barn som inte har börjat skolan, och därmed inte har något sommarlov, behöver såklart böcker att läsa. Därför har vi vigt lördagen åt bilderböcker. Det blir vackra illustrationer av Charlotte Gastaut i en nyåtgåva av H C Andersens Tummelisa, Carin Wirséns och Stina Wirséns bedårande och finurliga Full cirkus på sockerbullen och den Tjeckiska barnboksfiguren Den lilla Mullvaden, och mycket mer!

Så tipsa nu alla sommarlovslediga barn- och ungdomar om var de hittar den bästa sommarlovsläsningen!

Emelie Novotny

Publicerad: 2012-08-06 10:00 / Uppdaterad: 2012-08-05 23:43

Kategori: Nyhet

Inga kommentarer ännu

Kommentera eller pinga (trackback).

Du kan använda: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

168 timmar

Annonser

AdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAd

Vill du vara med?