Nyhet

Vecka 20 på dagensbok.com

Den tredje veckan i sköna maj är en tredagarsvecka för många. Det är en vecka som börjar med att det är exakt hundra år sedan August Strindberg dog, vilket vi uppmärksammar genom att skriva om hans Ockulta dagboken. Camilla kallar den för finkulturens sensationslöpsedel och det mest utmanande hon någonsin har läst.

strindberg1879

Imorgon tisdag recenserar Lina den grafiska romanen Elin under havet av Sofia Malmberg, som hon också har passat på att intervjua. Det är en stark, vacker, hemsk och trösterik bok om sexuella övergrepp mot barn, från 11 år. Lina är väldigt imponerad.

På onsdag skriver Marie om Regina Lunds diktsamling Laserstrålar, men tycker det är platt poesi som inte engagerar henne alls.

Och på fredag bjuder Ella på recensioner på temat kris, bland annat Susan Georges Deras kris. Våra lösningar. Ekonomisk kris, ekologisk kris – är de en och samma eller olika? Går de att undvika eller är de inbyggda i den typ av samhälle vi lever i? Hur skulle det kunna vara annorlunda? Skrämmande och inspirerande.

Trevlig vecka!

Foto: August Strindberg, 1879, C & I du Jardin. Ägare: Strindbergsmuseet

redaktionen, dagensbok.com

Publicerad: 2012-05-14 20:49 / Uppdaterad: 2012-05-14 22:16

Kategori: Nyhet

Inga kommentarer ännu

Kommentera eller pinga (trackback).

Du kan använda: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

168 timmar

Annonser

AdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAd

Vill du vara med?