Nyhet

Veckan på dagensbok.com – serier, erotisk poesi och Marilyn Monroe

Massor händer som vanligt i veckan på Dagensbok. Häng med!

Idag skriver Emelie om Julia Thorells debut, serieromanen Juni. Det är en roman som gör upp med Junis uppväxt i ett hippiekollektiv, den fria och gränslösa barndomen ger konsekvenser i Junis vuxna liv. En både tragisk och rolig
uppväxtskildring som tyvärr inte bjuder
på så mycket nytt.

Richard recenserar den engelske poeten John Donne, som Gunnar Harding tolkat till svenska, och ellerströms förlag gett ut under titeln Skabrösa elegier och heliga sonetter. Han tyckte mycket om den! Intensiv erotisk-religiös poesi. 1600-tal – men kunde varit skriven idag.

Oscar skriver om Cold Spring Harbor, Richard Yates sista roman från 1986. Vi får följa två familjer vars öden länkas samman och som vanligt med Yates är det livsöden som inte utvecklat sig fullt så bra som personerna hoppats på.

På lördag blir det Marilyn Monroe-special med anledning av att det i år är 50 år sedan hon dog. Emelie skriver om två nyutgivna böcker om hennes liv, Metaformoser som är en fotobok och Fragment som innehåller mer text i form av brev, dagboksanteckningar och dikter av Marilyn Monroe. Camilla skriver om filmen My week with Marilyn, en film som bekräftar tidigare bilder av Marilyn. Dessutom en nyläsning av Blonde av Joyce Carol Oates. Missa inte!

På lördag fortsätter Lina Forss också sin läsrapport om Frihet av Jonathan Franzen.

Veckan avslutas med ny månad, som här på dagensbok.com också betyder ny tio i topp-lista!

Trevlig läsvecka

önskar

Anna Carlén

Publicerad: 2012-03-27 11:10 / Uppdaterad: 2012-03-31 16:13

Kategori: Nyhet

Inga kommentarer ännu

Kommentera eller pinga (trackback).

Du kan använda: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

168 timmar

Annonser

AdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAd

Vill du vara med?