Text

Baka, baka liten kaka

Imorgon är det första advent igen, och ingen helg bakar vi så mycket som just nu. Att ni redan har favoritrecept på både lussekatter och pepparkakor förutsätter vi här på Dagensbok och erbjuder därför ett alternativ till det klassiska julbaket. Här kan ni hitta allt från trendiga macarons och cookies till mormors syltkakor, drömmar och wienerbröd. Dessutom finns det mjuka kakor med miljoner av ingredienser för den som vill pröva något nytt. Låt er väl baka! Både stora och små…


Elin Ek: Supertanten
Inspirerande och irriterande

Supertanten”Att det pågått en ganska livlig debatt om Elin Eks Supertanten här på dagensbok.com under hösten har väl ingen missat? Det började med att Ingrid skrev en krönika om boken.”Bort med tassarna från tanten” skrev hon och menade att boken förenklar bilden av tanten genom sina tantquiz och beskrivningar av…”Läs mer


Ingrid Wikholm: Cookies
Cookies för alla smaker

Cookies”Klassiska småkakor såsom finska pinnar, syltkakor och schackrutor är ingenting för mig. Söta att titta på, javisst. Men de smakar som fnöske. Amerikanska cookies däremot… Stora, knapersega och späckade av godsaker. Fast köp för guds skull inte de där torra, falska varianterna ute i butik. Det är…” Läs mer


Annie Rigg: Macaron
Kostar mer än det smakar

Macaron”Årets trendkaka är utan tvekan macarons. De små färgglada beskvierna med mandelmaräng och smörkräm har snart synts på varenda trendigt kafé och kaffe bjudningar. “Elegant, läcker och utsökt – en fransk macaron är en fulländad godbit. Älskad av de stilmedvetna och flärdfullare än cupcakes…” Läs mer


Cheryl Lindblad: Mjuka kakor
Klassikern slår igen

Mjuka kakor”De flesta har en relation till den mjuka kakan där klassikern sockerkakan är något bland det första man lär sig att baka som barn. Den har däremot tagit ett steg tillbaka under de senaste årens baktrender med cupkakes och macarons. Jag brukar inte heller tänka på mjuka kakor när det är dags att baka något roligt…” Läs mer


Murdoch Books: Mjuka kakor
Härlig känsla av flärd

Mjuka kakor”Redan när man håller den här boken i handen känner man att den är lyxig. Den har en yta med struktur, ett silveremblem och omslagsbilderna tar läsaren med på en resa till en annan tid, en annan plats, där man dukade med silverbestick och linneservetter, och skrev inbjudningskort, tackkort och…” Läs mer


Eva Grane och Ylva Norman: Pepparkakshus och mera julbus
Väldoftande julpyssel

Pepparkakshus och mera julbus”Mycket av julen är för mig ett gäng fåniga traditioner som man gärna kan skippa. Därför har jag varken julgran, julkrubba eller julstrumpor hemma hos mig. Men jag minns fortfarande min barndoms pepparkakshusbak. Det var pappa som var ansvarig för pepparkaksbygget, han hade en egen ritning, som han själv…” Läs mer


Kari Finngaard: Laga läckert och ge bort
Lägg in din själ och ge bort till en vän

Laga läckert”“En gåva från köket betyder glädje” står det i förordet på denna boken. Jag drar mig genast till minnes hur jag gav bort en burk med kanelmarinerade bönor till två av mina vänner. Jag vet inte riktigt om det var glädje som deras skrynkliga ansikten uttryckte när de vänligt smakade på bönorna. Kanske var det ett…” Läs mer


Tina Nordström: Tinas mat
Lagom mat med Tina

Tinas mat”Jodå, den mesta Tinas mate verkar ganska gott och lite nya och spännande rätter finns det här bredvid den trygga crossover-husmanskosten som verkar vara standard i alla matprogram & på alla restauranger these days. Sen kan man väl undra lite ibland över vissa mysko saker. Det här är väl tänkt att vara en bred…” Läs mer


Jan Hedh: Bröd
Med höjd, hög smak och arom

Bröd”Malmöpågen Jan Hedh bestämde sig tidigt. Redan som 14-åring, efter praktik på Restaurang och Conditori Residens i Malmö, stod det klart för honom att han skulle bli kock och konditor. Som de flesta inom branschen gjorde han utlandspraktik, främst på kontinenten. I brödets förlovade hemland Frankrike…” Läs mer

redaktionen, dagensbok.com

Publicerad: 2011-11-26 00:01 / Uppdaterad: 2012-12-05 09:43

Kategori: Special

Inga kommentarer ännu

Kommentera eller pinga (trackback).

Du kan använda: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

168 timmar

Annonser

AdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAd

Vill du vara med?