Nyhet

Vecka 34 på Dagensbok: Att vada i böcker

Varje gång jag kommer till redaktionen så här års möts jag av en full postlåda med kuvert och paket med böcker i. Det är såklart dröm och lycka för oss bokälskare, men det finns trots allt flera nackdelar med böcker:

1. De är tunga!
2. De har vassa hörn, i alla fall så länge de är inbundna och fina, och det är ju recensionsexemplar alltid. Till följd att dom river sönder plastkassar och papperskassar, för oss som inte kommer ihåg att ta med tygkassar.
3. De samlar damm. Speciellt de böckerna som ska ut till skribenterna på Dagensbok eftersom jag förvarar dem i mitt sovrumsfönster, och det är min katts favoritsovplats. Och min katt är vit och långhårig.

I vilket fall som helst har jag lyckats dela ut några böcker till några av skribenterna på Dagensbok. Anna Liv och Oscar har lagt vantarna på den danske deckarförfattaren Jussi Adler-Olsens serie Avdelning Q. Björn skriver om Steve Earles debutroman I’ll Never Get Out Of This World Alive, en berättelse om amerikanska spöken och missbruk till tonerna av Hank Williams.

bokhylla5

Den här veckan är det Anna C:s tur att presentera sin bokhylla, i den hittar ni bland annat titlar av Beate Grimsrud, Sara Stridsberg, Ann Jäderlund, Christine Falkenland och Per Hagman.

Och på lördag får vi finbesök av Hanna Frank som skriver en gästrecension av Simone de Beauvoirs roman Mandarinerna från 1954. Hanna beskriver den som en tidlös och fängslande skildring av både människor och politik.

Trevlig läsning önskar vi på Dagensbok!

Emelie Novotny

Publicerad: 2011-08-22 17:20 / Uppdaterad: 2011-08-22 18:02

Kategori: Nyhet

2 kommentarer

och imorgon, på självaste recensionsdagen, kommer Anna C att avslöja vad hon tycker om Sfinx av Christine Falkenland. blir spännande!

Emelie Novotny Redaktionen 2011-08-24 16:17
 

Dessutom på fredag recenseras Peter Pohl och Kinna Gieths populära bok som nu har blivit film Jag saknar dig, jag saknar dig! av mig.

Camilla Hällbom Redaktionen 2011-08-24 19:38
 

Kommentera eller pinga (trackback).

Du kan använda: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

168 timmar

Annonser

AdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAd

Vill du vara med?