Nyhet

Mer litteraturmässande i helgen

Ytterligare en litteraturmässa går av stapeln i Stockholm i helgen. På lördag slår Nürnberghuset upp portarna för den tionde Textmässan för oberoende förlag och tidskrifter i poesins, kärlekens och den fria tankens tecken.

Det bjuds självklart på ett fullspäckat program hela dagen. Svar kommer att ges på vad som har hänt med den oberoende förlagskulturen de senaste tio åren. Det har även nystats i vad som hände sen, efter de omdiskuterade böckerna om kungen och kungafamljen. Därefter samtalas det om vilka speciella krav litterära klassiker ställer på sina översättare och vilka svårigheter och njutningar arbetet medför. Dagen avslutas med samtal om tidningen Brand.

Förra året strosade jag omkring bland montrar och utställare och lyssnade på samtal om text och litteratur och fick en känsla av frihet.

Listan på utställare är självklart lång med bla dagensbok.com:s vän Brevnoveller och förlag som Charlie by Kabusa, Kolik förlag, Tranan och Vertigo förlag. Självklart helt utan närvaro av de stora förlagen. Fullständigt program och utställare hittar du här!

Textmässan 2011

Emelie Novotny

Publicerad: 2011-05-05 18:00 / Uppdaterad: 2011-05-05 17:53

Kategori: Nyhet

Inga kommentarer ännu

Kommentera eller pinga (trackback).

Du kan använda: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

168 timmar

Annonser

AdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAd

Vill du vara med?