Krönika

Känslostorm hos Rabén & Sjögren i höst

Det finns säkert massa anledningar till att kliva upp klockan sju på morgonen, jag har hört att det finns människor som gör sånt dagligen, men är man som jag ovan och morgontrött behövs extra bra anledningar. Som att få gå på förlagsfrukost hos Rabén & Sjögren tillsammans med Maria och Anna C och lyssna på när deras författare presenterar sina böcker som ges ut under hösten.

För det finns ju inte mycket som är bättre än välfyllda ostmackor och att kika ut från Norstedtshuset över pendeltågen som rullar in mot centralen och att egentligen befinna sig någon helt annanstans. I Norrland eller i ett klassrum på en högstadieskola, i en lägenhet i Stockholm eller ett uppehållsrum på en rast och att vara pirrigt förälskad, nydumpad, hjärtekrosssad och hatiskt förvirrad. Allt på samma gång. För i Rabén & Sjögrens höstutgivning svallar känslorna. Det är mycket kärlek, innan kärlek, efter kärlek, avsaknad av kärlek.

Jag ser mest fram emot Sofia Nordins pirrande nyförälskade Det händer nu och Gunnar Ardelius hjärtslitande Bara kärlek kan krossa ditt hjärta, som är en fristående fortsättning på debuten Jag behöver dig mer än vad jag älskar dig och jag älskar dig så himla mycket. Men även Bokhoras Johanna Lindbäck och Ingrid Olsson kommer med nya böcker.

Självklart återkommer vi med recensioner när böckerna kommit ut!

Emelie Novotny

Publicerad: 2010-08-26 12:10 / Uppdaterad: 2010-08-26 12:10

Kategori: Krönika

Inga kommentarer ännu

Kommentera eller pinga (trackback).

Du kan använda: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

168 timmar

Annonser

AdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAd

Vill du vara med?