Krönika

Semesterläsning

Imorgon åker jag till landet på semester, för att njuta av sol och bad, för att läsa ostört och försöka skriva klart den där romanen. Inser att det är nästintill en omöjlighet att planera sin läsning för två veckor framåt. Speciellt om man är lämnad i den där sommarstugan utan bil och möjlighet att införskaffa nya böcker. Så det gäller att bunkra för allt vad armarna orkar bära.

Jag har fortfarande inte läst klar Monica Wilderoths Jag ska räkna till hundra och aldrig sluta leta så den följer definitivt med. Trots att det var längesedan jag började på Joyce Carol Oates Blonde har jag fortfarande inte avslutat den, det kan ha att göra med att den är över 800 sidor lång och att den kräver just en halv semester. Helena Österlunds rytmiska diktsamling Ordet och färgerna följer också med, recension kommer.

Deckare hör ju sommaren till, trots att den ska spenderas i en stuga i obygden, jag håller tummarna för att den är i det mindre blodiga laget och tar med mig Mari Jungstedts Den farliga leken, recension kommer även här. Siri Hustvedts Vad jag älskade följer med för den vackraste titeln, Linda Olssons Sonat för Mirjam för att jag inbillar mig att det är en sån bok som man ska läsa om somrarna. Nick och Norahs oändliga låtlista av Rachel Cohn och David Levithan för att den nog är en bok att sträckläsa.

Förhoppningsvis träffar jag några barn att högläsa Johan och Jösta för, eftersom det är en fantastisk bok om två giraffer, på rim, som bara måste läsas (recension kommer). Därtill packar jag ner ett gäng med hästböcker och hoppas att jag har garderat mig.

Emelie Novotny

Publicerad: 2010-07-01 22:45 / Uppdaterad: 2010-07-01 22:43

Kategori: Krönika

2 kommentarer

Jag ska också läsa Mari Jungstedt i sommar, fast inte den senaste. Ha en trevlig semester!

Maja Oregistrerad 2010-07-02 11:43
 

TACK! hopps att även du får semester och sol snart!

Emelie Novotny Redaktionen 2010-07-05 12:29
 

Kommentera eller pinga (trackback).

Du kan använda: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

168 timmar

Annonser

AdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAd

Vill du vara med?