Recension

: Arne Anka – del 7: ned med monarkin
Arne Anka – del 7: ned med monarkin Charlie Christensen
2008
Kartago
6/10

Skåpmats-Anka

Utgiven 2008
ISBN 9789186003081
Sidor 72

Om författaren

Charlie Christensen är född 1958 och är sedan 1988 bosatt i Pamplona, Spanien. Han är välkänd som samtidsgisslare genom den tecknade figuren Arne Anka. Han har också skrivit en barnbok, flera pjäser, filmmanus samt en serieversion av Frans G Bengtssons ”Röde Orm”.

Sök efter boken

Att gnälla på Sverige är svenskarnas kulturella särdrag, konstaterar Arne Anka. Egentligen sammanfattar det väl också mycket av Arnes egen karaktär i ett nötskal, även om han nu inte begränsar sig till att gnälla på Sverige allena. Men gnälls gör det, vanligtvis över en eller flera öl på Zekes krog, och allt som oftast i sällskap med Krille Krokodil. Ämnena handlar om allt från det amerikanska valet till skvaller om den svenska kultureliten – samt inte minst ett par kängor åt det svenska knugahuset.

I en av samlingens avslutande serier frågar Zeke om Arne lider av att kocken har gått i pension, och Arne därför blir tvungen att ta till gammal skåpmat. Det beskriver träffande vad som verkar ha drabbat Christensen själv. Har man läst Arne Anka tidigare känner man snabbt igen gamla recept i denna den sjunde Arne Anka-samlingen från Charlie Christensen. Ofta är anrättningen underhållande, någon gång riktigt spännande kryddig – men allt för ofta ungefär lika spännande och fräscht som gårdagens rester.

Klas Rönnbäck

Publicerad: 2009-05-24 00:00 / Uppdaterad: 2009-05-17 11:34

Kategori: Dagens bok, Recension | Recension: #3315

Inga kommentarer ännu

Kommentera eller pinga (trackback).

Du kan använda: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

168 timmar

Annonser

AdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAd

Vill du vara med?