Recension

: Händiga hanna lagar pappa
Händiga hanna lagar pappa Titti Knutsson
2007
Alfabeta
7/10

Skruva isär och sätta ihop

Utgiven 2007
ISBN 9789150108514
Sidor 32
Illustratör Lisen Adbåge

Om författaren

Titti Knutsson är författare och frilansande journalist. Hon har skrivit tre böcker om Händiga Hanna.

Sök efter boken

Det är när Hanna och pappa är och hälsar på P och hans mamma Karin som det händer. Pappa skadar sitt knä och det så illa att de bestämmer sig för att åka till sjukhuset.

Pappa får sitta och vänta ganska länge och Hanna passar på att utforska den nya miljön. Där står en hålslagare på ett bord som måste undersökas och sedan hittar hon ett förstoringsglas i en låda. När hon får syn på en övergiven rullstol måste hon kolla om hon kan laga den.

Eftersom Hanna ställer nyfikna frågor till alla människor hon möter, lär hon sig mycket om hur saker fungerar. Hon får vara med och kolla på röntgenbilder och doktorn Mustafa förklarar hur det går till att laga pappas knä, hur man kan skjuta fast en menisk i rätt läge med små pilar. Fast hur det går till i verkligheten får hon tyvärr inte se. De får lämna pappa ensam på sjukhuset.

Väl hemma sätter Hanna och P igång att bygga en överraskning till pappa, en överraskning som är direkt inspirerad av sjukhusmiljön. Detta känns igen, hur barn direkt omsätter sina nya erfarenheter i leken.

Textutdrag (Visa/göm)

Andrea Berge

Publicerad: 2007-11-24 00:00 / Uppdaterad: 2011-03-06 09:29

Kategori: Recension | Recension: #2730

Inga kommentarer ännu

Kommentera eller pinga (trackback).

Du kan använda: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

168 timmar

Annonser

AdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAd

Vill du vara med?