Recension

: Fia och djuren PÅ DAGIS
Fia och djuren PÅ DAGIS Catarina Kruusval
2007
Eriksson & Lindgren
8/10

Gosedjur som självklara samtalspartner

Utgiven 2007
ISBN 9789173770057
Sidor 26
Illustratör Catarina Kruusval

Om författaren

Catarina Kruusval, född 1951, bor i Göteborg. Hon har illustrerat och/eller skrivit ett fyrtiotal böcker t.ex. bilderböckerna om Ellen och pekböckerna om Lilla Tulla.

Sök efter boken

Alla djuren som bor i Fias rum börjar bli nyfikna på vad hon egentligen gör på det där stället, dagis? De vill inte längre stanna ensamma hemma, de insisterar på att få följa med henne dit. Det kan gå ganska vilt till på dagis, det kan de konstatera efter att ha fått flyga genom luften och duschas under vattenkranen. Tur att fröken Anita sa stopp och förvisade dem till väntan i tamburen. Där sitter de allihop – Taxen, Igge Pigge igelkott, kaninen Finen, björnen Björnen, giraffen Affen, kråkan Håkan och lilla katten Knatten. Det är långtråkigt att vänta.

Nu hör de steg, där kommer Sinnela. Men vad gör hon? Hon stoppar ner Björnen i sin ryggsäck. Där är du ju ännu tråkigare! När pappa kommer och det är dags för Fia att samla ihop sin flock, märker hon direkt att Björnen saknas…

Catarina Kruusval jobbar i akvarellteknik med färger i en ljus färgskala. Miljöerna är realistiskt skildrade. Där står dockspisen i Fias rum och en gammaldags väckarklocka med visare på byrån. Tamburen på dagis är bekant med sina hyllor med fack för mössor och vantar, krokar för jackor och namnlapparna bredvid: Greta, Åke, Embla, Fia, Sinnela, Sheyan, Folke, Harry och Sara.

Den enkla ramberättelsen fungerar utmärkt, även om det inte kommer som någon överraskning att djuren inte vill följa med till dagis fler gånger. Det är många detaljer som känns vardagsnära som till exempel hur Fia har namngett några av sina djur genom att kapa av ord.

Textutdrag (Visa/göm)

Andrea Berge

Publicerad: 2007-11-24 00:00 / Uppdaterad: 2011-03-06 09:32

Kategori: Recension | Recension: #2730

Inga kommentarer ännu

Kommentera eller pinga (trackback).

Du kan använda: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

168 timmar

Annonser

AdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAd

Vill du vara med?