Krönika

Återfall

Nej nej nej. Jag skulle ju inte.

Jag har satt gravt bokköpstopp på mig själv, sedan rätt länge faktiskt. Alldeles för många flyttar på alldeles för kort tid ledde till att jag tappade all känsla för hur roligt det är med många böcker (inte ett dugg roligt när de ska in och ut ur lägenheter faktiskt). Alltså har jag gjort mig av med säkert hälften av alla mina böcker. Att sedan bo på 21 kvadrat som jag gjort det senaste 1,5 året är också ganska hämmande för bokköpandet. Mina två billybokhyllor är fulla och det går inte in fler böcker eller bokhyllor. Och lägg då till en jämn ingående ström av recensionsböcker och högarna utanför bokraderna blir bara fler och fler. Dessutom har jag alla möjligheter att låna böcker på bibliotek eftersom det är min arbetsplats.

De senaste åren har jag, istället för att ömt vårda mina bokinköp, övergått till att då och då köpa en pocketbok som jag sedan tenderar att lämna lite här och var (vanligen hos mor och far). Eller att ge bort böcker som är bra till mina vänner (eller till mor och far).

Så jag skulle ju inte köpa något på bokrean. För att inte tala om att med jobb och uppsatskrivande och recenserande så har jag faktiskt inte TID att läsa något. Sådeså. Jag skulle ju inte.

Men sen gick jag förbi Pocketshop på väg till jobbet idag. Och de hade 25% rabatt på allt. Det tog mig ungefär två minuter att komma ut med tre böcker hårt tryckta mot bröstet: J.T Leroys "Sarah", Susanna Alakoskis "Svinalängorna" och James Freys "A million little pieces". Tre såna där böcker som man bör ha läst, men som jag inte har hunnit med. Och sen kom jag inte längre än till jobbet innan jag plötsligt hade lagt vantarna på Stieg Larsson "Flickan som lekte med elden" också.

Men jag har ju inte tid. Jag har ju inte plats. Jag skulle ju inte. Argh.

Stina Sigurdsson

Publicerad: 2007-02-28 18:07 / Uppdaterad: 2007-02-28 18:07

Kategori: Krönika

3 kommentarer

Gaaah! Jag föll också…vi måste nog erkänna för varandra att det är sjukdom, att vi inte klarar det ensamma och att vi behöver hjälp. Eller ett gigantiskt hus md tillhörande bibliotek.

Anna, dagensbok.com Oregistrerad 2007-03-01 08:23
 

Ja, Anna. Men tillsammans är vi starka. Vi kan klara det! (Fast det där huset låter iofs väldigt bra…)

Stina Sigurdsson Redaktionen 2007-03-01 09:32
 

Mm, jag har också köpstopp. Har haft det sedan förra bokrean, men det är ju stört omöjligt att stå emot! Det är ju så _underbart_ roligt att köpa nya böcker! Fördelen med köpstopp för min del är att jag nog bara köper böcker som jag verkligen, verkligen vill ha.

Niels Oregistrerad 2007-03-02 13:15
 

Kommentera eller pinga (trackback).

Du kan använda: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

168 timmar

Annonser

AdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAd

Vill du vara med?