Nyhet

Debut: på vift i Berlin

Moa-Lina Croall är född i Växjö 1982. Hon har tidigare fått publicerat noveller och dikter – 2002 tilldelades hon Lilla Augustpriset – men är också musiker och utbildar sig till skrivpedagog. Nu romandebuterar Croall med ”Sen tar vi Berlin”.

I romanen har Lou flyttat ner till Malmö för att spela i band, men livet vill inte riktigt ta fart och hon och bästa vännen Julia bestämmer sig för att dra till Berlin istället. Där hamnar de i en värld av husockupationer, aktivism och vilsna själar, men också musik och vänskap som kan förändra tillvaron.

I sitt debutantporträtt i Svensk Bokhandel beskriver Croall romanen som präglad av tankar kring unga tjejers självbilder. Lou och Julia ser starka och spännande kvinnor i varandra, men uppfattar sig själva som påstridiga och knäppa. Själv menar författaren att den här osäkerheten finns till och med på ett strukturellt plan, men att vi kan hjälpa varandra att slå hål på rädslorna som står i vägen för livet.

Ella Andrén

Publicerad: 2006-08-16 13:31 / Uppdaterad: 2006-08-16 13:31

Kategori: Nyhet

Inga kommentarer ännu

Kommentera eller pinga (trackback).

Du kan använda: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

168 timmar

Annonser

AdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAd

Vill du vara med?