Nyhet

Så gick det för Peter Pan?

I höst får J M Barries barnboksklassiker ”Peter Pan” sin officiella uppföljare. Det är Great Ormond Street Hospital som innehar rättigheterna till boken och som nu bland 200 aspiranter har utsett författaren Geraldine McCaughrean till att följa upp vad som hände med Peter, Tingeling och de andra i Landet Ingenstans. Boken, som heter ”Peter Pan in Scarlet”, släpps den 5 oktober.

Författaren J M Barrie (1860-1937) donerade rättigheterna och royaltyintäkterna till pjäserna och böckerna om Peter Pan till barnsjukhuset på Great Ormond Street i London. De skulle normalt släppas fria en viss tid efter författarens död (numera 70 år), men efter att den brittiska parlamentet godkänt ett tillägg i lagen 1988 får sjukhuset behålla royaltyn för evigt i Storbritannien. Nu tar man sig alltså även rätten till karaktärernas fortsatta liv.

Ella Andrén

Publicerad: 2006-07-18 12:31 / Uppdaterad: 2006-07-18 12:31

Kategori: Nyhet

Inga kommentarer ännu

Kommentera eller pinga (trackback).

Du kan använda: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

168 timmar

Annonser

AdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAd

Vill du vara med?