Nyhet

Stanley Kunitz död

Den amerikanske poeten Stanley Kunitz har avlidit i lunginflammation, 100 år gammal. Med en karriär som spänner över sju decennier och en stor mängd priser och utmärkelser i troféhyllan var han en av de mest respekterade poeterna och föreläsarna i USA.

Debuten kom 1930 med "Intellectual Things". 1958 belönades Kunitz med Pulitzerpriset för "Selected Poems".

Under de sista 20 åren av hans liv bestod produktionen till stor del av kärleksdikter till hans fru, konstnären Elise Archer, som avled 2004. Kunitz höll föreläsningar fram till 2003 och hans sista bok, essäsamlingen "The Wild Braid, a Poet Reflects on a Century in the Garden" publicerades tidigare i år.

Anna Larsson

Publicerad: 2006-05-18 13:18 / Uppdaterad: 2006-05-18 13:18

Kategori: Nyhet

Inga kommentarer ännu

Kommentera eller pinga (trackback).

Du kan använda: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

168 timmar

Annonser

AdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAd

Vill du vara med?