Krönika

AmazonTV

Nu tar amazon.com ett steg till för att locka till sig kunder. Man börjar sända tv-program direkt på webben, det är 12 program planerade i den första serien och Bill Maher är progamledare. Naturligtvis kommer man fokusera på författare och artister som släpper nytt material i samband med den tv-shop-liknande sändningen och syftet är att bli den ultimata samlingsplatsen för målgruppen som naturligtvis enkelt kan köpa produkterna i anslutning till programmet. Den intresserade får vänta till i juni då det första programmet i serien sänds.

Amazon säger att de kommer arbeta med sponsring på ett helt nytt sätt. Sponsorerna ska vara en del av programmet. Det ska bli intressant att se hur de lyckas men jag tycker det luktar lite illa när jag läser om det.

Det känns i grunden som ett naturligt steg och jag tror det är rätt väg att gå men hur man lyckas beror väldigt mycket på hur det genomförs. Personligen skulle jag vilja ha ljudfiler för prenumeration så jag kan lyssna på det i min ipod och de har ju redan upptäckt rss så det kanske kommer. När det gäller programmen så finns de inte för nedladdning så man måste sitta vid datorn för att titta på dem. Jag antar att det hänger samman med syftet, att få dig att köpa mer. Sitter du på din icke-uppkopplade video-ipod minskar chanserna att du köper något rejält. Inte för att det kommer hindra någon…

Björn Hagström

Publicerad: 2006-01-19 16:03 / Uppdaterad: 2006-01-19 16:03

Kategori: Krönika

Inga kommentarer ännu

Kommentera eller pinga (trackback).

Du kan använda: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

168 timmar

Annonser

AdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAd

Vill du vara med?