Nyhet

Skivbolag ger ut författare

Independentskivbolaget Junk Musik ger ut Per Hagman och Linda Skugge. Det handlar dock inte om några musikaliska projekt utan om böckerna "Att komma hem ska vara en schlager" och "Saker under huden" som ska släppas som nedladdningsbara ljudfiler. Hagman och Skugge har själva läst in böckerna och de ska säljas på nedladdningssajter som CDON och iTunes, skriver Sydsvenskan.

Flera författare vill nu hoppa på samma tåg som Hagman och Skugge. Detta har fått Bonnier Audio att vakna till liv och de jobbar nu febrilt med att utveckla tekniken och se över upphovsrättsfrågorna. Bättre sent än aldrig, kanske man ska säga. Någon som ser likheterna med musikindustrin för några år sedan?

Mikael Lehikoinen

Publicerad: 2005-12-16 12:52 / Uppdaterad: 2005-12-16 12:52

Kategori: Nyhet

3 kommentarer

Bättre sent än aldrig – så sant.

Det vore kul om enkel kulturspridning och ersättning till upphovsman/kvinna kunde gå att ordna smidigare än idag – så alla onödiga mellanhänder och guldsökare kunde skippas, samtidigt som alla fildelare slipper "snatta" kultur pga hutlösa priser och en lamslagna, sega och bakåtsträvande branshindustrier.

Böcker kommer dock alltid att göra sig bäst i handen, och inte på nån dataskärm. Ljud är dock ett utmärkt substitut som underlättar andra sysselsättningar samtidigt som insupandet av kultur.

Ser fram emot mer experimenterande och fler multimediainriktade konst- och litteraturprodukter, där odet, bilden och ljudet bildar mer av en helhetsupplevelse.

Gosisco Oregistrerad 2005-12-27 21:53
 

gosisco: ja, som det där nya spännande mediet – filmen. när kommer dagensfilm.com förresten?

dial-a-cliché Oregistrerad 2006-01-07 01:47
 

dial-a-cliché:
Jo, just;)

Fast mer av någonting man kan bara ta och lägga ifrån sig på ett annat sätt än en film. Länkade illustrerade hypertexter eller nåt sånt med mer betoning kanske på ordet och ljudet.

Aja, vad vet jag. Kanske nog med det som finns.

G Oregistrerad 2006-01-07 16:21
 

Kommentera eller pinga (trackback).

Du kan använda: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

168 timmar

Annonser

AdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAd

Vill du vara med?