Nyhet

Sista finalisterna för Booker Prize klara

Snart är det dags för nomineringen av Storbritanniens finaste litteraturpris i den skönlitterära genren – The Man Booker Prize. I dagarna presenterade den s.k. kortlistan med de sex sista finalisterna för priset:

"Bitter Fruit," Achmat Dangor
"The Electric Michelangelo, " Sarah Hall
"The Line of Beauty," Alan Hollinghurst
"The Master," Colm Toibin
"I'll Go to Bed at Noon," Gerard Woodward
"Cloud Atlas," David Mitchell

Från början, i den s.k. långlistan, deltog inte mindre än 132 verk och författare. Enligt utsago från juryn har det i år varit mer besvärligt än någonsin att välja bra kandidater, inte på grund av mängden alternativ utan för att kvaliteten överlag har varit sämre än tidigare. En jurymedlem sa till CNN att "Of the books submitted, I have to say quite a number were not very good."

Vinnaren utses den 19 oktober och erhåller då, förutom en garanterad ökad bokförsäljning, en prissumma på över 650.000 kr.

Tävlingen är öppen för författare från Storbritannien, Irland och vissa forna brittiska kolonier. Förra året vann DBC Pierre som är född i Australien.

Mikael Lehikoinen

Publicerad: 2004-09-22 17:02 / Uppdaterad: 2004-09-22 17:02

Kategori: Nyhet

Inga kommentarer ännu

Kommentera eller pinga (trackback).

Du kan använda: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

168 timmar

Annonser

AdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAd

Vill du vara med?