Nyhet

Nedräkning inför Bokmässan i Örebro

Bokmässan i Örebro, som i år går av stapeln 12-14 november, har släppt information om årets upplägg och deltagande författare. Favoriter som Martins soffa och författarseminarier finns fortfarande kvar. Bland de författare som är klara finns namn som Herman Lindqvist, Marcus Birro, Aino Trosell, Björn Ranelid, John Steinberg och Björn Hellberg. Håkan Nesser som inte kunde närvara för att ta emot priset som årets länsförfattare kommer också finnas med i år. Inviger gör Per Wästberg, författare och innehavare av Svenska Akademiens stol nr 12.

Tomas Tranströmer är en önskegäst men inget är bestämt ännu. Vi här på dagensbok.com håller tummarna för fullt. Monica Wahlgren som håller i bokmässan säger att författarna gärna kommer till bokmässan men att det är svårt att växa mer i slottet. Det finns ingenstans att växa helt enkelt. Att mässan är populär förklarar Monica med att det är en intimare stämning i Örebro än på bokmässan i Göteborg. Författarna får en direktkontakt med besökarna och det är uppskattat av alla.

Som en del i en större satsning på barn och unga utökas verksamheten med barntornet och utanför det kommer flera barnboksförlag finnas samlade. Sören och Anders fortsätter också att fira sina 20 år som författare under lördagen och söndagen och Pernilla Stalfelt gör ett framträdande under söndagen. Här avgörs också vem som blir ”Årets unga länsförfattare”.

Förra landshövdingen Gerd Engman kommer som prinsessa (även om hon inte bor kvar på slottet längre) läsa sagor under lördagen och söndagen. Ungdomskonferensen som brukar hållas i anslutning till bokmässan hålls inte i år. Istället är det möjligt att det kommer en seminarieserie men inget är klart ännu.

Åsa Folkhögskola ställer till med Poetry Slam under lördagen och ett antal priser delas ut.

Björn Hagström

Publicerad: 2004-05-13 11:14 / Uppdaterad: 2010-02-20 11:44

Kategori: Nyhet

Inga kommentarer ännu

Kommentera eller pinga (trackback).

Du kan använda: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

168 timmar

Annonser

AdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAd

Vill du vara med?