Nyhet

Carl Jan Granqvist får hederspris

Carl Jan Granqvist har fått juryns specialpris när Gourmand World Cookbook Awards 2003 utdelades i Barcelona i helgen. Hederspriset fick han för sin karriär och nya boken "Människan, mötena, måltiden".

Boken är skriven av Lena Katarina Swanberg och utgiven på Bonnier Fakta.

– Det är fantastiskt att de velat fokusera på Sverige och på mig. Jag blir alldeles rörd. Det känns som att ha vunnit en Oscar, säger Carl Jan i pressmeddelandet från Bonnier Fakta.

Gourmand World Cookbook Award är en internationell tävling för måltidslitteratur. I motiveringen står bland annat:

"Carl Jan Granqvist är belönad för att vara Sveriges Gudfader för kulinarisk revolution. Han har haft flera kända restauranger och varit med i många mat- och vinprogram både i tv och radio, han är professor, skribent och kulinarisk historiker. Han grundade Måltidens hus, ett unikt projekt med det världsberömda Måltidsmuseet och biblioteket, utställningshallar och den Gastromiska teatern och Restauranghögskolan. I en värld av näringslära beslutade han sig för att starta en akademisk utbildning, inte när det gällde ledning och chefsskap utan istället ur kundens perspektiv. Hur vill gästerna ha måltiden om man inte bara behöver näring? Vad skapar glädje och god stämning runt bordet?"

Anders Edwartz

Publicerad: 2004-03-04 17:43 / Uppdaterad: 2004-03-04 17:43

Kategori: Nyhet

Inga kommentarer ännu

Kommentera eller pinga (trackback).

Du kan använda: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

168 timmar

Annonser

AdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAd

Vill du vara med?