Krönika

Världens tråkigaste bokrea

För varje år som går känns det allt mindre och mindre intressant att spendera timmar med att leta igenom boktravarna under rean. Utbudet blir tråkigare för varje år som går. Titlarna känns mer och mer mainstream och jag hittar aldrig något nytt och spännande som kittlar fantasin. Var finns dom stora fina bilderböcker inom smala fackområden på engelska som jag brukade fynda bland för en fem, sex år sedan? Visst det finns några exempel på svenska men nästan uteslutande inom växt-, heminrednings- och hobbysnickeriområdena och det räcker inte.

Något annat som det faktiskt är både pinsamt och svårt att förstå är varför det saknas ljudböcker på cd? Flera förlag satsar hårt på detta sedan några år tillbaka. Vore det då inte naturligt att försöka sprida några titlar till den breda massan under denna litterära köporgie? Är intresset för ljudböcker för litet? Om det nu är problemet finns det väl inget bättre tillfälle att marknadsföra dom på? Det är fantastiskt skönt att kunna lyssna på en riktig ljudbok under dom där långfärderna norrut i landet. Jag hoppas verkligen att dom inte kommer att försvinna ur sortimentet.

Det saknas fräscha, spännande och oväntade titlar i utbudet. Varför inte försöka chocka lite och få folk att tänka till och våga prova något nytt istället för att bara trycka billighetsupplagor av storsäljare och försöka bli av med restlagren av dom där titlarna som inte sålde så bra som man hoppats i första svängen?

Det kanske är jag som blivit bortskämd med att få recensionsex från förlagen och att jag blivit mer kräsen och selektiv i och med recenserandet men jag tror inte att det är bara det. Nej, bättring från bokhandlarnas och förlagens sida säger jag. Fram för fler roliga och udda titlar.

Björn Hagström

Publicerad: 2004-03-03 19:43 / Uppdaterad: 2004-03-03 19:43

Kategori: Krönika

Inga kommentarer ännu

Kommentera eller pinga (trackback).

Du kan använda: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

168 timmar

Annonser

AdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAd

Vill du vara med?